VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
TROLLHÄTTAN
SV

Möt Malin – konditorn som öppnade Trollhättans första kakeria med succé förra helgen!

För det mesta läser vi om katastrofala följder för företagare i och med Coronakrisen. Uppmuntrande nog finns det faktiskt en hel del företagare som det går bra för trots rådande företagsklimat. Malin Iveström som nyligen öppnat Kråkestans Kakeria är en av dem som det går riktigt, riktigt bra för.


Det var hösten 2019 vi på Drivhuset träffade Malin för första gången. Hon var en av de femton deltagarna som var anmälda till vår starta eget-utbildning. Redan från start hade Malin en klar vision om hur hennes alldeles egna kakeria skulle vara, och på avslutningsdagen när deltagarna ville pitcha sin idé kom Malin med en hemmagjord cheesecake och bjöd på. Det var utan tvekan den godaste pitchen vi varit med om. Malin kunde utan tvekan baka, och inte konstigt är väl det med tanke på hennes erfarenhet inom branschen.

”Jag har i många år drivt ett konditori i Trollhättan som anställd men har alltid drömt om att driva min alldeles egna kakeria. När det blev lite organisationsförändringar på mitt arbete beslutade jag mig för att detta kanske var tiden för mig att starta eget”.

Malin har sedan i vintras renoverat en äldre lokal som ligger i Kråkestan i Strömslund, och det var i lördags som dörrarna till kakerian slog upp för första gången.

”Vi hade aldrig kunnat ana hur mycket folk som skulle komma! Vi slog vårt försäljningsmål med nästan det dubbla. Det var så många som handla så vi var tvungna att stänga tidigare för att vi hade tog slut!”

Hittills har försäljningen och inflödet av kunden varit över all förväntan, men det finns ändå vissa tankar om hur det kan fortsätta förbli bra trots rådande Corona-situation.


”Vår kakeria ligger längst med Edsvidsleden som många vandrar, speciellt nu när många andra aktiviteter är inställda. Det är perfekt att stanna hos oss för att ta en paus och en fika, eller för att köpa med och ta på vägen”.  

Att starta eget är som vanligt inte bara en dans på rosor. Malin har kämpat i många månader för att få igång sin verksamhet, med allt från olika tillstånd, lokaler, renovering, inköp och så vidare. Antalet arbetade timmar i veckan har blivit extremt mycket högre än en vanlig 40-timmars vecka.

”Men jag ångrar ingenting, allt hårt slit är värt det. Speciellt när öppningen gick så bra som den gjorde”.

Som alltid är det mycket slit för att dra igång sin egna verksamhet, och det är ibland mycket risker. Precis som de flesta entreprenörerna vi pratar med tycker Malin att det bästa är att bara köra och jobba hårt.

Med detta reportage vill vi önska Malin ett stort lycka till. Vi vill också passa på att tipsa er alla om att vandra den fantastiskt fina Edsvidsleden och ta ett fikastopp hos Malin i Strömslund.

Relaterade nyheter

Se alla historier

”Våga ta steget, var inte så rädd”

Filip har alltid drömt om att starta eget. Det började med mobiltelefoner,...

Läs mer

Smycken med en touch av magi

När man går in på Akhila Designs Instagram känns det som man...

Läs mer

Starta eget – checklista

Affärsidén och affärsplan Din kanske viktigaste punkt att börja med är att...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!