VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
TROLLHÄTTAN
SV

Smycken med en touch av magi

Stenmagi och andlighet som förmedlas genom vackra smycken - låter det inte förtrollande? Josefine Bengtsson som gick vår starta eget-utbildning förra hösten driver företaget Akhila Design, och de ringar, armband och halsband Josefine tillverkar är så mycket mer än bara smycken. Med tron om att allt i livet är magiskt ger Josefine tillbaka magi via sina smycken för att påminna varje kvinna om sin egna unika skönhet. "Jag vill att kvinnor ska förstå vilka gudinnor dom är. Smyckena är endast en gåva för att ära vårt gudinnetempel."


När man går in på Akhila Designs Instagram känns det som man scrollar i en sagoberättelse. Akhila Design är så mycket mer än bara silversmycken, och man blir nästan lite förtrollad av att titta på alla vackra bilder.

”Mina smycken reflekterar det jag älskar och tror på. Att livet är magiskt och att vi alla är likaså”

Det finns ingen tvivel om att Josefine verkligen brinner för smycken och intresset har funnits där hela livet. Hon har i många år tillverkat smycken i olika material, men det var när hon gick en silversmideskurs som en dröm gick i uppfyllelse på riktigt.

Jag har alltid varit helt tokig i smycken, redan som liten. Något av det första som jag memorerar när jag möter en vän eller kollega är vad den personen har på sig för smycke så att lära mig silversmide var en dröm som förverkligades. Efter några års studier på kvällskurserna kände jag mig fortfarande inte helt tillfredsställd, jag ville tillbringa mer tid med att skapa smycken. Då köpte jag mig en egen liten verkstad med verktyg och maskiner. Det var så det startade, företaget Akhila design.

Förutom att smyckena är troligt vackra att titta på, är det mest slående kring Akhila Design hela auran kring varumärket. Josefine berättar att hennes intressen kring örtmedicin, yoga, andlighet och stenmagi alltid varit lite tabu och hon har fått uppleva mycket negativa kommentarer tidigare i livet – fram tills nu då yoga och andlighet fått ett helt nytt uppsving.

”Numera är det supertrendigt att vara yogis, örthäxa och crazycristall lady. Vilket passar mig väldigt bra!”


Att starta eget kom sig när naturligt när Josefine ville göra inköp för att starta sin egen smidesverkstad hemma. För att komma igång anmälde hon sig till Drivhuset Trollhättans starta eget-utbildning och sedan starten av utbildningen har det hänt massor och företaget är nu live (https://akhiladesign.com). Precis som sig bör har Josefine startat företaget vid sidan av sin anställnings som sjuksköterska, och påbörjar företagarresan på ett säkert och långsiktigt sätt. Vi förstår dock att entreprenörskapet lockar, och redan nu har Josefine fått mersmak på livet som egenföretagare.

”Det bästa att vara egen är att få se hur något växer ifrån en idé till något konkret. Det så roligt när kunder hör av sig och är så glada och nöjda med sitt smycke. Det känns helt fantastiskt roligt!”

Josefine har fina visioner för Akhila Design, och vill att företaget ska bli mer än bara smycken.

”Det ska stå för förändring och stötta dem som inte har samma förutsättningar som jag. Jag har redan en organisation som jag har en etablerad kontakt med, efter att arbetat nästan ett halvår som praktikant där. Organisationen heter Kudumbam och gör ett fantastiskt fint arbete, jag vill gärna vara delaktig som stöd för deras insatser. Akhila är faktiskt ett indiskt flicknamn. Mitt företag har fått sitt namn efter en flicka vid namn Akhila som bodde på Kudumbams barnhem.”

Vi på Drivhuset är fantastisk glada över att få följa Josefines resa redan från start. Vi önskar dig ett stort lycka till!

Vill du kika in på Josefines kanaler, kolla här:
Instagram och Facebook: Akhiladesign
Webshop: https://akhiladesign.com

(Ps. vår entreprenörscoach Jessica använder sina Akhila design-smycken nästan varje dag!)

Relaterade nyheter

Se alla historier

”Våga ta steget, var inte så rädd”

Filip har alltid drömt om att starta eget. Det började med mobiltelefoner,...

Läs mer

Starta eget – checklista

Affärsidén och affärsplan Din kanske viktigaste punkt att börja med är att...

Läs mer

Möt Malin – konditorn som öppnade Trollhättans första kakeria med succé förra helgen!

Det var hösten 2019 vi på Drivhuset träffade Malin för första gången....

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!