VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
TROLLHÄTTAN
SV

”Våga ta steget, var inte så rädd”

- Bär med dig känslan av västkusten och låt dig inspireras med våra smycken

Philip Lecco gör armband inspirerade av västkusten och dess båtliv. En känsla de vill att fler människor ska ha chansen att få ta del av. Företaget skapades av Filip Larsson, som vuxit upp på de bohuslänska klipporna under somrarna.


Filip har alltid drömt om att starta eget. Det började med mobiltelefoner, redan första året på gymnasiet började Filip köpa upp mobiltelefoner för att reparera och sälja vidare. Det visade sig vara en bra affärsidé, och det gav bra extrapengar som student. Sista året på gymnasiet startade Filip och två kompisar ett UF-företag, de skulle sälja marknadsföringsplats på pizzakartonger, men tiden var knapp och företaget fick inte det genomslag som de tänkt. ”Men jag lärde mig extremt mycket om företagande och entreprenörskap” säger Filip.

Filip Larsson 19 år kommer från Grästorp. Han har pluggat ekonomi på gymnasiet och alltid haft ett intresse för entreprenörskap och företagande. Idén om Philip Lecco kom för ca 1, 5 år sedan, när han väl bestämde sig för att göra verklighet av idén började han leta leverantörer och göra budget. Han tog kontakt med oss på Drivhuset för att få stöttning. ”Drivhuset har varit till stor hjälp, jag tog kontakt med dem redan i början av resan. Vi diskuterade hur man planerar hela ”uppstarten” av företaget”

Hans mål med Philip Lecco är att växa och bli större, sortimentet kommer utökas – kanske inte bara med armband. Genom bra marknadsföring hoppas han på att snart bli igenkänd på marknaden.  De utmaningar som Filip kände av vid uppstart var att hitta tid till företagandet, men också att hitta rätt leverantörer att samarbeta med. Nu när företaget väl är igång är marknadsföringen det som är mest knepigt, så att man når ut till rätt kunder.

Det bästa med att driva eget säger Filip är att man själv kan planera sin dag, det gör det också enkelt att kunna kombinera det egna företaget med en anställning under uppstarten.

”Våga ta steget, var inte så rädd. Det kan gå fel, men då har man antagligen lärt sig något på vägen som man kan ha nytta av i framtiden”

Relaterade nyheter

Se alla historier

Smycken med en touch av magi

När man går in på Akhila Designs Instagram känns det som man...

Läs mer

Starta eget – checklista

Affärsidén och affärsplan Din kanske viktigaste punkt att börja med är att...

Läs mer

Möt Malin – konditorn som öppnade Trollhättans första kakeria med succé förra helgen!

Det var hösten 2019 vi på Drivhuset träffade Malin för första gången....

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!