VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
TROLLHÄTTAN
SV

Däckfirman som byter däck – precis vart du vill!

Är det något vi vet om företagare så är det att de är extremt bra problemlösare och att tålamodet är något som testas ständigt. Om än lite väl hårt just i detta tillfälle. Vi på Drivhuset älskar att promota de drivna personer som håller till hos oss och idag vill vi berätta om Trollhättebon Robert Malms företagarresa.


Robert Malm från Trollhättan hade länge funderat på att starta eget, men var precis som många andra orolig för att säga upp sig och lämna tryggheten med en fast anställning och en trygg inkomst. Förra året upptäckte han dock att det i hans fall faktiskt gick att kombinera båda delarna – behålla sin anställning inom lagerhantering med mycket kvällsjobb, och samtidigt på dagarna starta igång sitt egna företag Däckdirekten.

”Jag har alltid varit nyfiken av mig och hoppat på det mesta jag trott mig kunna lära mig något nytt om. I den modellen jag skapat mig här har jag lyckats hitta ett sätt att kombinera så har kvar min trygghet samtidigt som jag får möjlighet att bygga upp något eget i lite lugnare tempo.”

Däckdirekten är en däckverkstad i Trollhättan med mål att höja servicegraden mot kunden. Förutom att erbjuda däckbyte och däckförvaring kan du hos Robert få ett däckbyte med en twist.

”Vi vill att man ska slippa boka tid och åka till en verkstad för att få skiftat däck om man inte har den tiden, så därför åker vi ut och möter kunderna där det passar dem bäst. Vi erbjuder även att kunna sköta hela skiftet utan att kunden behöver engagera sig alls. Tala om var din bil finns och vi sköter resten.”

Robert är noga med att hög service och bra kvalitet på tjänsterna han erbjuder är av högsta prio som en del av hans varumärke.

”Genom att tvätta, kontrollera däck och fälg, kontrollera och åtgärda luft och balansering gör vi allt vi kan för att alla däck som lämnar vår förvaring är i bästa tänkbara kondition och så redo för nästa säsong de kan vara. Detta är inget vi tar extra betalt för utan något vi gör med alla däck, vi tycker inte att det ska behöva kosta mer för att känna sig säker på vägen så vi har valt att strunta i tilläggstjänster och låta allting ingå för alla.


Ur ett företagarperspektiv är ett däckföretag som Däckdirekten ett väldigt säsongsberoende företag eftersom inkomsterna sker två gånger per år – när det är dags att byta däck helt enkelt. För att förbättra denna situationen bestämde dig Robert för att inte bara byta däck, utan också för att sälja däck via en e-handel som förväntas bli klar under sommaren. Ett perfekt exempel på hur man kan bredda sina inkomster. För att kunna hantera personalkostnader under toppar har Robert personal som arbetar vid behov. Trots många sätt att underlätta sitt företagande finns det alltid utmaningar, för tyvärr är det ju så att ingen är bra på exakt allt.

”Det är mycket inom företagande man inte kan. Det finns enormt mycket som ska klaffa, det är svårt att få grepp från början hur många olika bollar du behöver ha i luften och kan vara svårt att avgöra när det är värt att ta hjälp inom ett område och när du har något du kan göra själv. Det är alltid en balansgång mellan tid och pengar som man annars inte tänker på som anställd”.

Att fördelarna vinner över utmaningarna är ju dock ett faktum – annars hade vi inte haft några driva, envisa entreprenörer.

”Utmaningen är definitivt det bästa med att driva eget. Varje dag dyker nya situationer upp som gör att man måste anstränga sig det där lilla extra för att nå fram. Jag har lärt mig oerhört mycket den här korta tiden både om hur ett företag administreras, hur olika interaktioner med kunder, företag, myndigheter kan formas, även lärt mig mycket om mig själv, om vad jag kan och vill, hur mycket det går att utmana sig själv till att ta sig vidare och framåt här i livet.”

Till sist bjuder vi på Robert bästa tips till dig som vill starta företag men som inte tagit steget än.

”Kör hårt! Det är viktigt att vara förberedd. Lägg mer tid än du tror på att ta reda på så mycket som möjligt om din bransch, ta all hjälp du kan få. Det finns många forum som arbetar enbart för att agera som stöd och bollplank för nya företag, till exempel Drivhuset. Gör så mycket val som möjligt innan du startar, kolla upp om det finns krav i din bransch du måste möta, börja fila på en hemsida och försök lära dig hur det går till. Välj allt du kan runtom så långt det går såsom bokföring, lokaler, tillstånd, administrativa program osv. Ju mer du har klart och lite koll på inför starten desto mer tid kan du lägga på det du faktiskt ska arbeta med när du drar igång”.

Vill du ha hjälp med däckbyte och förvaring nu till våren? Gå in på dackdirekten.se och boka en tid.

Lycka till Robert!

Relaterade nyheter

Se alla historier

Smycken med en touch av magi

När man går in på Akhila Designs Instagram känns det som man...

Läs mer

Starta eget – checklista

Affärsidén och affärsplan Din kanske viktigaste punkt att börja med är att...

Läs mer

Möt Malin – konditorn som öppnade Trollhättans första kakeria med succé förra helgen!

Det var hösten 2019 vi på Drivhuset träffade Malin för första gången....

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!