VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
TROLLHÄTTAN
SV

Utveckla ditt personliga entreprenörskap

Vi på Drivhuset arbetar aktivt för att utveckla dig som entreprenör. Förutom att komma till oss på individuell vägledning kan du anmäla dig till någon av våra utbildningar för att utvecklas ytterligare. Vi erbjuder alltid utbildningarna du kan läsa om nedan, men vi är också flexibla för anpassade utbildningar som rör entreprenörskap. Våra entreprenörscoacher är erfarna företagare med olika expertisområden. Kontakta oss för om du har speciella önskemål för en utbildning, så kan vi säkert lösa något som passar dig.

Starta eget-utbildning

Vill du veta hur det är att driva eget företag? Har du en affärsidé som du vill göra verklighet av eller bara vill lära dig mer om hur det är att utveckla en idé? Då är vår Starta eget-utbildning något för dig. Hos oss får du kunskap, verktyg och stöd för att utveckla och sätta din idé på prov.

För att komma igång med ditt företag med så bra förutsättningar som möjligt behövs grundläggande kunskap om företagande, men också en kunskap om hur man skapar något som folk är beredda att betala för. Drivhuset har därför tagit fram en starta eget-utbildning för att hjälpa dig med just detta. Under sex tillfällen får du grundläggande kunskap om företagande och verktyg för att skapa tjänster och produkter som kunder betalar för.

Just nu är vårutbildningen aktuell. Läs mer om det exakta upplägget för utbildningen här – STARTA EGET VÅREN 2020!

 

LOOPA-utbildning

Vill du utvecklas som entreprenör? Då ska du gå LOOPA – Drivhusets affärsutvecklingsutbildning som kan appliceras på både kommersiella och ickekommersiella idéer. Du kommer att lära dig hur man genererar fram nya idéer, hur man hittar sitt kundsegment och paketerar sitt erbjudande så att man hittar sin plats på marknaden. Det finns även en handbok som berör alla delar. Den kan du köpa direkt hos ditt lokala Drivhusetkontor eller beställa hos Liber Förlag. Kontakta oss om du är intresserad av utbildningen.

Här är några exempel på de moment, verktyg och teorier som utbildningen innehåller.

• WORKSHOPS
– Introduktion/teori
– Loop/Pivot/Pitch
– Idégenerering
– Kundsegment
– Paketering
– Kundvärde
– Positionering

• LOOP
– MVP/prototyptest
– Intervjuer
– Observation

• PITCH
– Pitchträning
– Presentationsteknik
– Feedbackstruktur
– Rollspel

• VERKTYG
– Business model Canvas
– Customer Value Proposition
– Empatikartan
– Preplanning – precommittement
– Röda tråden
– Kundresan
– Position map
– Blue Ocean

• TEORI OCH KURSLITTERATUR
– Alexander Osterwalder
– Steve Blank
– Saras Sarasvathy
– Eric Ries
– Will Willmot & Curtis Carlson
– Niel Rackham

* Utbildningen är kvalitetssäkrad och utvecklad i samarbete med Chalmers entreprenörsskola.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!